Utemiljö

Frukt och bär

Det finns en mängd fruktträd och bärbuskar på våra innergårdar. Fruktträden står på den ena innergården, här hittas äpple- och plommonträd. Det finns planer på att utöka trädbeståndet med ett körsbärsträd till våren 2021. 

Den andra innergården är hem till våra bärbuskar. Här hittas röda och svarta vinbär samt hallon som planterades 2018. På flera platser i föreningen växer även fläder.

På båda innergårdarna finns odlingslådor med diverse kryddväxter. Alla medlemmar är välkomna att odla i dessa lådor. 

Alla boende i föreningen är välkomna att ta del av skörden från buskar och träd. Visa hänsyn gentemot växterna och plocka med varsam hand. 

Grillning

Föreningen äger en stor kolgrill som man gärna får låna, kontakta styrelsen vid intresse. Observera att grillning på innergårdarna enbart får ske på hårdgjorda ytor!  

Grillning på balkonger är tillåtet förutsatt att en elgrill används. Det är således inte tillåtet att grilla med kol, gasol eller annat drivmedel på balkongerna.

Lekplatser

Det finns en lekplats på vardera innergård. Dessa är utrustade med bland annat rutschkana, gungor, klättervägg, sandlåda, basketkorg och bollplank. Invid lekplatsen närmast hus 25 finns en bod för lekredskap. Mot en depositionsavgift av 100 kronor kan en nyckel till redskapsboden kvitteras ut, kontakta styrelsen om du har barn som önskar förvara sina leksaker där. 

Rabatter

I föreningen finns en mängd rabatter som sköts ideellt av intresserade boenden. Rabatterna är en stark trivselfaktor och tillför både färgprakt och lummighet till våra innergårdar. 

Rabatterna är många och villiga händer är för tillfället få, är du intresserad av att påta i rabatterna så kontakta styrelsen eller skicka ett mejl till bokenlindesberg@gmail.com 

Sittmöjligheter

På flera platser på innergårdarna finns det under sommarhalvåret sittmöbler uppställda. En sittgrupp på vardera innergård är väderskyddad med tak, dessa pergolor fick till säsongen 2020 nya tak.

Spel

Bouleklot, kubbspel och krocket finns att låna, kontakta styrelsen!